Metody hodnocení časové a prostorové distribuce srážek, jejich použití a výsledky v rámci ČR - Jindrová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce má charakter literární rešerše, zabývá se tématem časové a prostorové distribuce srážek a metodami jejich hodnocení. Začíná popisem vzniku srážek a jejich dělením. Další kapitola je věnována faktorům, které ovlivňují distribuci srážek a chodem srážek. Následuje popis pozemních i distančních způsobů měření srážek. Práce se také zabývá analýzou časových řad a popisem metod prostorové distribuce srážek. S pomocí odborných článků a studií z Česka je představeno několik příkladů rozdílné distribuce srážek. V závěru práce se nachází porovnání výsledků různých metod.
Research methods of precipitation spatial and temporal distribution, their using and results in the Czech Republic
Keywords: atmosférické srážky; interpolace; měření srážek; prostorová distribuce; časová distribuce; časové řady; precipitation; interpolation; rainfall measurement; spatial distribution; temporal distribution; time series