Analýza Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad - Talířová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá podrobnou analýzou Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad. Teoretická část práce seznamuje čtenáře s problematikou regionální a strukturální politiky EU a ČR. V praktické části je popsána charakteristika regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad a vyhodnocení SWOT analýzy území, na jejímž základě je posuzován soulad jednotlivých prioritních os programu s potřebami regionu. Práce dále monitoruje první tři kola schválených výzev Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, jejich zaměření, strukturu zájmu žadatelů o podporu a postupné naplňování stanovených monitorovacích indikátorů. Z výsledků daných analýz jsou v závěru práce uvedeny návrhy budoucího zaměření výzev a typů podporovaných aktivit do roku 2015.
Analysis of the Regional Operational Programme NUTS II Southwest
Keywords: region soudržnosti; operační program; NUTS II Jihozápad; monitoring; výzva; cohesion region; oprational programme; NUTS II Southwest; monitoring; call