Středisko rané péče v Českých Budějovicích. Aktivity a aktuální problémy. - Ambrozková, Edita (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je Středisko rané péče v Českých Budějovicích, aktivity a aktuální problémy. Tato práce je deskriptivním výzkumem fenoménu rané péče. Úvodní část je zaměřena jednak na objasnění základních pojmů, které souvisí s danou problematikou, dále na problematiku rané péče u dětí se zrakovým a kombinovaným postižením s důrazem na sociální aspekty a představení organizace Střediska rané péče v Českých Budějovicích, se zaměřením na poskytované služby, aktivity a cíle. V závěru této části jsou uvedeny některé příklady dobré praxe.
Centre of Early Care České Budějovice. Activities and current problems.
Keywords: raná péče; rodina; středisko rané péče; zrakové postižení; kombinované postižení; early care; family; early care centre; visual impairment; multiple disabilities