Příspěvek k dějinám jihočeských šlechtických sídel. Archeologie Horní tvrze v Kestřanech - Brůžek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem této bakalářské práce je středověká tvrz, zvaná Horní, nacházející se ve Starých Kestřanech, okres Písek. Jedním z nejdůležitějších cílů práce je shrnout archeologické poznatky spojené s touto tvrzí a podat přehled o dostupném archeologickém materiálu pocházejícím ze studny Horní kestřanské tvrze. Cílem práce je prostřednictvím tohoto materiálu doložit životní úroveň na dané lokalitě. Pozornost byla věnována i středověké tvrzi obecně.
The addition to the history of southern noble residences. The archeology of Horní fort in Kestřany
Keywords: archeologie; tvrz; středověk; Kestřany; archeology; fort; Middle Ages; Kestřany