Spokojenost s opatřeními v oblasti používání platebních karet při nákupu přes internet - Chylíková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2022)
Obsah této práce je zaměřen na analýzu spokojenosti zákazníků s opatřeními při používání platebních karet. Cílem práce je vyhodnotit spokojenost a identifikovat případné potíže. První část obsahuje přehled literatury, která obsahuje základní pojmy v oblasti potřeb, spokojenosti spotřebitelů, metod měření spokojenosti a loajality obecně. Jsou zde také zmíněny informace o kreditních kartách, změnách v zabezpečení od ledna 2021 a zajímavostech při nakupování online. V praktické části jsou získány data týkající se spokojenosti zákazníků nebo případné nespokojenosti. Byl proveden kvantitativní výzkum formou dotazníkového šetření, které se uskutečnilo online. Analýza proběhla v Jižních Čechách a zúčastnilo se jí 190 respondentů. Výsledky výzkumu jsou zpracovány a použity při konečné klasifikaci.
Satisfaction with Measures Made in Use of Payment Cards when Purchasing via Internet
Keywords: platební karty; mobilní aplikace; 3D zabezpečení; internetový obchod; dotazníkové šetření; bank cards systems; mobile application; 3D secure; e-commerce; questionnaire survey