Potravní ekologie vrabce domácího v současném vesnickém osídlení - Havlíček, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Potravní eokologie vrabce domácího byla zkoumána v podmínkách vesnického osídlení. Zjišťována byla velikost potravních okrsků a využívání stanovišť vázaných na zemědělskou činnost a péči o zeleň.
House sparrow feeding ecology in temporary rural settlement
Keywords: vrabec domácí; potravní ekologie; House sparrow; feeding ecology