Význam osobní účinnosti (sel-efficacy) u dětí - Braunová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá významem osobní vnímané účinnosti (self-efficacy) u dětí. Zaměřuje se zejména na osobnostní faktory, na psychický vývoj dítěte a prosociální faktory a to zejména děti mladšího školního věku. Zaměřuje se také na základní školní povinnosti a zdroje vnímané osobní účinnosti. Praktická část je založena na výzkumném šetření prostřednictvím dotazníku, který je zaměřen na děti 5. třídy a jejich osobní vnímanou účinnosti. Dotazník zjišťuje vnímání osobní účinnosti, víru ve vlastní schopnosti a dovednosti a zda je vztah mezi self-efficacy a jejich výkonu ve škole.
The importance of self-efficacy by children
Keywords: Osobní vnímaná účinnost - mladší školní věk - vývoj žáků - výkon ve škole; Primary education- self-efficacy - mental development - performance at school