SYNDROM CAN A DRUHOTNÁ VIKTIMIZACE OBĚTI ZE STRANY MÉDIÍ: KAUZA KUŘIM - Vališová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá syndromem CAN a druhotnou viktimizací oběti ze strany médií. První část se věnuje dětem a jejich základním potřebám a právům, také je zde stručně charakterizován syndrom CAN. Dále se zabývá médii a jejich vlivu na oběť trestného činu, kde je podrobněji popsána sekundární viktimizaci. Ve druhé části je rozebrána velice medializovaná kauza Kuřim a je zde zkoumáno, co bylo touto kauzou porušeno. Tato kauza je použita jako negativní příklad vlivu médií na oběť. Tento případ byl vybrán záměrně, protože je příkladem toho, jak by to nemělo být a díky němu také vznikl tzv. náhubkový zákon, který je v práci také zmíněn.
CAN syndrome and secondary victimization of victims by the media: Cause Kuřim
Keywords: základní práva a potřeby dětí; syndrom CAN; média; druhotná viktimizace; kauza Kuřim; basic rights and needs of children; CAN syndrome; media; secondary victimization; Kuřim case