Růstové schopnosti kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) přikrmovaného obilnými krmivy - Škrleta, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce hodnotí vliv přikrmování obsádky kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) na růstové i kondiční ukazatele a zároveň vyhodnocuje plánovanou a skutečnou hmotnost obsádky. Pokus byl prováděn 160 denním krmným testem, ve firmě Chov ryb Josef Vaněk, na dvou rybnících Pístinské soustavy. Rybníky se nachází v okresu Jindřichův Hradec o celkové výměře 67 ha. Obsádky ryb byly přikrmovány pšenicí bez jakékoliv úpravy a zjištěné hodnoty z měření ryb jsou srovnány s normativními ukazateli při plánování obsádek pro nasazení a výlov rybníků.
Growth potentialities of common carp (Cyprinus carpio, L.) fed grain feed
Keywords: Kapr obecný (Cyprinus carpio; L.); přikrmování; obsádka; krmivo; Common carp (Cyprinus carpio; L.); supplementary feeding; stock; food