Volný čas středoškolské mládeže v Třeboni - Provázková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem pravidelných volnočasových aktivit středoškolské mládeže v Třeboni. Teoretická část charakterizuje mládež, její postoje k volnému času a její volný čas jako takový, funkce volného času, možnosti využívání volného času, rozvoj volného času v lidském životě, faktory ovlivňující volný čas, možné problémy s využíváním volného času, vliv rodiny na trávení volného času, středoškolskou mládež a vlivy působící na její volný čas, vrstevnickou skupinu mládeže a její specifický způsob trávení volného času, vliv masmédií na volný čas středoškolské mládeže, životní styl současné mládeže a jeho vliv na kvalitu prožívání volného času a vztah mládeže ke sportu. Praktická část je zaměřena na seznámení se s institucemi a středisky, které nabízejí volnočasové aktivity pro mladé lidi v lokalitě Třeboň. V této části jsou uvedeny činnosti, kterým se zdejší mládež věnuje, ale i překážky, které ovlivňují jejich účast či neúčast v nich. Tato část obsahuje výzkum zaměřený na pravidelné volnočasové aktivity, kterým se zdejší mládež nejvíce a nejraději věnuje.
The leisure time of high schools students in Třeboň
Keywords: mládež; volný čas; pravidelné volnočasové aktivity; aktivity mládeže; sport; zájmové činnosti.; teenagers; leisure time; regular free-time activities; activities of teenagers; sports; hobbies.