Oxygen evolution during photosynthesis in sunflower and tobacco using carbon dioxide comprising either 12C or 13C as substrate - Sklenářová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem výměny plynů u rostlin měřené jako rychlost výdeje kyslíku a její možné rozdíly v atmosférách, ve kterých byl oxid uhličitý obsahující buď uhlík 12C nebo 13C. V této souvislosti byly měřeny také některé další základní charakteristiky rostlin. Jako pokusný materiál byly použity rostliny slunečnice, H. annus cv. Tedy bear, divokého a transgenního tabáku, N. tabacum cv. W38.
Oxygen evolution during photosynthesis in sunflower and tobacco using carbon dioxide comprising either 12C or 13C as substrate