Poezie v předškolním vzdělávání - Nebesová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2009)
Záměrem mé práce je zmapovat možnosti využití lidové a autorské poezie v oblasti předškolního vzdělávání v prostředí konkrétní mateřské školy a upozornit na další možnosti jejího využití. V teoretické části bakalářské práce jsem se zaměřila na definování literárního prostoru při hledání vhodného materiálu pro práci s dětmi a na vymezení psychologických zvláštností dětí předškolního věku a jejich dalších schopností ve vztahu k poezii. Praktická část je tvořena třemi tématickými bloky, které prezentují různé způsoby a možnosti využití poezie a její součástí je krátký videozáznam z ukázky přímé práce s dětmi.
Poetry in Early Years Education
Keywords: Poezie; vzdělávání; Poetry; education