Ošetřovatelská péče o dutinu ústní u dětí předškolního věku - Machová, Terezie (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá velmi závažným a aktuálním tématem: Ošetřovatelská péče o dutinu ústní u dětí předškolního věku. Z výsledků výzkumu je patrné, že informovanost rodičů o prevenci zubního kazu je nedostatečná. Proto jsme na základě výsledků výzkumu a prostudované literatury vypracovali edukační standard pro rodiče předškolních dětí - Prevence onemocnění dutiny ústní v předškolním věku v ambulantní a komunitní sféře.
The Oral Cavity Nursing Care for preschool children
Keywords: dutina ústní; zubní kaz; prevence; edukace; oral cavity; caries; prevention; education