Analýza užitkových vlastností křepelek. - Rybníčková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit užitkové vlastnosti křepelek. Vliv na produkční a reprodukční vlastnosti má jak genetické založení, tak i vnější vlivy. Mezi ně patří výživa, teplota prostředí, vlhkost vzduchu, světlo, složení vzduchu a velikost prostoru. Snáška křepelky japonské nosného užitkového typu se pohybuje okolo 300 vajec za rok, průměrná hmotnost vejce je 10 g. Křepelčí vejce obsahuje 13,1 % bílkovin a 11,2 % tuku. Má velmi příznivý obsah aminokyselin, železa, fosforu a vitamínů A, B1 a B2. Maso křepelek má vyšší obsah myoglobinu a tmavších organických pigmentů. Obsah bílkovin v mase je 22,9 %, tuku 1,7?2,9 % a minerálních látek 1,1 %. Energetická hodnota prsní svaloviny je 24,57 MJ.kg-1, stehenní svaloviny 27,15 MJ.kg-1. Jatečná výtěžnost samiček dosahuje 64,8?65,7 %, samečků 74,8?75,9 %.
Analysis the quail performance
Keywords: Klíčová slova: křepelka; reprodukční vlastnosti; produkční vlastnosti; Key words: quail breeding; reproduction characteristics; production characteristics