Historie tělesné výchovy a sportu v Hluboké nad Vltavou - Kouba, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá historií tělesné výchovy a sportu v Hluboké nad Vltavou. Její počátky sahají již do roku 1893, kdy zde byla založena sokolská jednota. Celá tato práce je rozdělena do sedmi kapitol. V první kapitole je popsána historie města, na níž navazuje kapitola týkající se historie tělesné výchovy a sportu od založení Sokola do roku 1918. Následuje třetí část, zahrnující období historie sportu 1919 až 1945. Kapitola pojímá vznik a vývoj sportovních oddílů. Čtvrtá kapitola popisuje průlom nových sportovních odvětví, včetně rozvoje stávajících, a to v poválečném období 1946 až 1956. Další kapitola se zabývá dobou komunismu a je zde zachycen vznik a vývoj sportovních odvětví v letech 1957 až 1989. V šesté části práce autor charakterizuje historii TV a sportu od vzniku samostatné České republiky po současnost, tj. do roku 2016. Na závěr této práce jsou zařazeny sportovní akce nad rámec sportů, pořádaných TJ Hluboká nad Vltavou. Jedná se o Běh kolem Hluboké na 25 km, silniční motocyklové závody, jachting, závody koní a kanoistický závod České Budějovice - Praha.
History of Physical Education and Sport in Hluboká nad Vlavou
Keywords: Tělovýchovná jednota; Sokol; sportovní oddíl; klub; sport; vývoj; Sportsmanship unity; Sokol; sports team; club; sport; progression of growth