Využití fenoménu zaniklých obcí Slavkovského lesa pro rozvoj cestovního ruchu - Bjalončíková, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na rozšíření turistických atraktivit v Karlovarském kraji. Cílem bylo provést analýzu současného stavu chráněné krajinné oblasti Slavkovský les a v návaznosti na získaná primární a sekundární data doporučit opatření ke zlepšení situace a navrhnout produkty využívající zjištěný potenciál ve prospěch cestovního ruchu. Námětem pro rozvoj cestovního ruchu se staly zaniklé obce Slavkovského lesa, jejichž potenciál tvoří základ navrhovaného produktu - Miniaturpark Slavkovského lesa.
A usage potential of extinct villages of "Slavkovský les" for tourism development
Keywords: Cestovní ruch; marketingový výzkum; strategie; marketingový mix; chráněná krajinná oblast; Sudety; Tourism; marketing research; strategy; marketing mix; protected landscape area; Sudetenland