Perspektiva jako strukturální prvek ošetřovatelství - Poláková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Perspektiva jako strukturální prvek ošetřovatelství. Jak je patrné z názvu práce zabývala jsem se především perspektivou ošetřovatelství a jejími strukturálními prvky. Již od počátku vzniku bylo ošetřovatelství charakterizováno jistými perspektivními počiny, byly stanoveny strukturální prvky z nichž ten základní, lidský fenomén, zůstal dodnes. Spolupracovala jsem s ženami, které začínaly jako směnové sestry a vypracovaly se až do vedoucích pozic ošetřovatelského managementu, univerzit či ovlivňují vývoj ošetřovatelství svým působením na Ministerstvu zdravotnictví. Jsem přesvědčena, že téma perspektivy ošetřovatelství je velmi aktuální, neboť probíhající změny mohou být dobrým odrazovým můstkem, pro vytvoření lepší perspektivy a podmínek pro rozvoj ošetřovatelství
Perspective as structural common of nursing
Keywords: ošetřovatelství; perspektiva; struktura; prvek; vývoj; změna; nursing; perspective; structure; common; development; change