Integrace neslyšících dětí a mladých lidí v závislosti na intaktní společnosti - Lišková, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce je formulace významu integrace neslyšících dětí a mladých lidí v nejdůležitějších oblastech a etapách života a deskripce současného stavu a možností jejich začlenění. Zvláštní pozornost je věnována oblasti volného času jako významné sféře prolínající se všemi vývojovými obdobími člověka, která spoluurčuje míru sociálního začlenění jedince do společnosti.
The integration of deaf children and young people in dependence on the intact society
Keywords: integrace; sluchové postižení; integration; impaired hearing