Současné pojetí psacího písma v písankách 1. ročníku ZŠ - Červenková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá současnými metodami psaní psacího písma v 1. ročnících základních škol. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou, doplněnou řadou tabulek a grafů. Teoretická část práce se zaměřuje na historické a současné metody psaní (klasická metoda, alternativní metoda, písmo Comenia Script, nevázané písmo nakladatelství Fraus a tiskací písmo nakladatelství Nová škola, s.r.o.) a na současné pojetí písanek. Výzkumná část práce analyzuje rozhovory oslovených učitelů a zkoumá jejich názory na současné písanky pro 1. ročník základní školy a na alternativní způsoby psaní. Diplomová práce je doplněna přílohovým materiálem.
Contemporary conception of handwriting in first-year elementary