Výuka hydrologie a oceánografie na základní škole - Přibylová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2011)
Téma diplomové práce je Výuka hydrologie a oceánografie na základní škole. Práce se konkrétně zabývá vytvořením alternativního učebního materiálu hydrologie a oceánografie pro výuku na základní škole s využitím v hodinách zeměpisu, zeměpisných seminářích, zájmových kroužcích i jako inspirace a zdroj informací pro učitele. Práce vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, a to ze vzdělávací oblasti ,,Člověk a příroda", z tématických okruhů ,,Přírodní obraz Země", ,,Životní prostředí" a ,,Terénní geografická výuka, praxe a aplikace". Učební materiál je rozdělen na textovou část, pracovní listy a řešení pracovních listů.Součástí diplomové práce je také analýza a hodnocení učebnic zeměpisu určených pro 2. stupeň základních škol podle stanovených kritérií. Hodnocenými kritérii jsou kvalita zpracování hydrologické a oceánografické náplně učiva a struktury učebnic.
Teaching of Hydrology and Oceanography at the Primary School
Keywords: hydrologie; oceánografie; učební materiál; pracovní listy; hydrology; oceanography; teaching material; worksheets