Potápění se základní výstrojí (vyuková příručka) - Navrátil, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci, potápění se základní výstrojí, je navrhován čtrnácti hodinový kurz. Je vhodný pro všechny účastníky a to nejenom pro obor tělesná výchova a sport. Smyslem těchto navržených hodin je naučit teoretické znalosti, ale i praktické dovednosti. Ty mohou být použity jako základ pro přístrojové potápění. V kurzu jsou zahrnuty i základy záchranného plavání. Bakalářská práce se zabývá historii potápění, popisem ABC výstroje, fyziologii potápění a fyzikou.
Skin Diving for Students at South Bohemia University. (Instrumental textbook)\\
Keywords: Potápění na nádech; sestavení výukových hodin; ověření výukových hodin; Apnea diving; compilation of lessons; lessons verification.