Raspberry Pi - zapojení do výuky - Bakalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá rešerší o využití Raspberry Pi (dále jen RPI) v projektech, soutěžích a zejména ve výuce na středních školách. Rovněž mapuje závěrečné práce zaměřené na téma využití RPI ve výuce. Výsledky rešerše využití RPI ve výuce jsou v práci zohledněny. Autorka se v teoretické části zabývá vhodnou integrací RPI do praktické výuky na střední škole v oblasti komunikace M2M (Machine to Machine) založené na protokolu MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) s využitím charakteristických vlastností RPI a jeho sběrnic s orientací na využití v IoT sítích. Možnosti využití RPI ve výuce jsou v praktické části rozpracovány až na úroveň tematického plánu předmětu, odpovídajících pracovních listů a metodiky pro učitele. V rámci dlouhodobé učitelské praxe autorky na SPŠ a VOŠ Písek jsou pracovní listy ověřeny a zahrnuty případné úpravy.
Raspberry Pi - employment in teaching