Simulace průchodu programu vývojovým diagramem pro výuku algoritmizace - Bartyzal, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá vývojem aplikace pro rychlé a efektivní sestavování algoritmů pomocí vývojových diagramů a jejich následnou vizualizaci průchodu pro výuku algoritmizace. První část práce sestává z popisu základní terminologie, v níž jsou popsány zejména jednotlivé symboly vývojového diagramu. Další části práce jsou věnovány analýze zpracovávaného tématu, návrhu aplikace a interesantním úsekům jejího vývoje. Poslední části práce pak shrnují průběh ověření aplikace v praxi a výsledek této práce.
Program walkthough simulation through flowchart for teaching algorithms
Keywords: Vývojový diagram; algoritmizace; algoritmus; výuka; program; vizualizace; animace; průchod; diagram; ICT; Flowchart; algorithms; algorithm; teaching; program; visualization; animation; walkthrough; diagram; ICT