Vliv distanční výuky na závislost dětí a mládeže na internetu - Janoušková, Jana (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problémem, jak dlouhodobá online výuka ovlivnila děti a mládež v trávení času na internetu. V teoretické části jsou uvedeny poznatky o samotné závislosti, sociálních sítích a dalších typických činnostech trávení času na internetu i o samotné distanční výuce. Obsah praktické části je zaměřen na kvantitativní výzkumné šetření. Zvolenou metodou sběru dat je dotazníkové šetření zaměřené na základní a střední školy. Ze získaných odpovědí je vyvozeno, jak moc distanční výuka ovlivnila trávený čas na internetu předtím a nyní při distanční výuce.
The Influence of Distance Learning on Dependence of Children on The Internet
Keywords: závislost na internetu; distanční výuka; sociální sítě; videohry; děti a mládež; internet addiction; distance learning; social networking; video games; children and youth