Etické otázky v profesi - Policie České republiky - Meluš, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem předkládané bakalářské práce jsou otázky v profesi - Policie České republiky. V teoretické části se zabývám popisem policejní etiky, jejím vývojem a dále také popisem vzdělávání policistů v této oblasti. Dále zde pojednávám o komunikaci mezi policistou a občanem, opomenuto není ani porušení etických zásad ze strany policisty či postihy za toto porušení. V praktické části práce uvádím případové studie, které byly vytvořeny na základě skutečných případů z policejní praxe a jejich následné vyhodnocení. V diskuzi a závěru bakalářské práce shrnuji veškeré zjištěné skutečnosti.
Ethical issues in the profession - Police of the Czech Republic
Keywords: Etický kodex Policie České republiky; etika; policejní praxe; výslech; komunikace; korupce.; The Code of Ethics of the Czech Police; ethics; police practice; inquisition; communication; corruption.