Možnosti financování nemovitostí v České republice - Tomášková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem bakalářské práce Možnosti financování nemovitostí v České republice je analýza dostupných forem financování bydlení v ČR. Pozornost je zaměřena zejména na hypoteční úvěry a úvěry ze stavebního spoření, včetně úvěrů překlenovacích. Zmíněny jsou ale také i jiné způsoby financování. Hlavním cílem této bakalářské práce je provedení analýzy a porovnání výhodnosti financování bydlení pomocí těchto dvou produktů. V teoretické části této práce je objasněna podstata a princip fungování stavebního spoření, hypotečního úvěru a ostatních forem financování bydlení. V praktické části je popsána nabídka produktů stavebních spořitelen a hypotečních bank. A nakonec jsou tyto produkty porovnány na konkrétních příkladech. V poslední části jsou na konkrétních případech porovnány výhody a nevýhody těchto produktů.
Financing of the real property in the Czech Republic
Keywords: Stavební spoření; překlenovací úvěr; hypoteční úvěr; zajištění; státní podpora; financování bydlení; úroková sazba; bydlení.; Building savings; bridge loan; mortgage loan; collateral; state subsidy; financing housing; interest rate; housing.