Internetové bankovnictví - Malknechtová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem bakalářské práce je představit současnou situaci internetového bankovnictví v České republice. Jsou zde porovnány služby a ceny čtyř největších bank - Komerční banka, Raiffesenbank, ČSOB a Česká spořitelna. Na základě modelových příkladů je vyhodnocena banka, která má nejlevnější internetbanking. V práci jsou uvedeny možnosti komunikace na dálku mezi bankou a klientem - telefonní bankovnictví, GSM banking, WAP banking, Homebanking a internetové bankovnictví. V neposlední řadě práce informuje o zabezpečení a rizicích internetového bankovnictví.
Internetbanking