Moderní technologie a jejich uplatnění v cestovním ruchu - Zelenková, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem práce bylo prostřednictvím analýzy vytipování moderních technologií v cestovním ruchu. Vedlejším cílem bylo poté aplikovat tyto technologie do cestovního ruchu a navrhnout opatření ke zlepšení stavu. Nejprve bylo nutno nastudovat odbornou literaturu a na základě toho sepsat literární rešerši. Poté bylo uskutečněno terénní šetření. Výsledky šetření posloužily ke zjištění, jak jsou vybrané technologie využívány účastníky cestovního ruchu. Tyto výsledky byly zároveň podkladem pro návrhy opatření. Ty by měly posloužit podnikatelským subjektům lépe se přizpůsobit současným požadavkům svých zákazníků.
Modern technologies and their application to tourism
Keywords: cestovní ruch; moderní technologie; internet; GPS navigace; Geocaching; chytrý telefon; tourism; modern technologies; Internet; GPS navigation; Geocaching; smartphone