Řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci - Zasadilová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
V dnešní době se bez efektivního řízení lidských zdrojů neobejde žádná úspěšná organizace. Řádný výběr pracovníků, jejich hodnocení, motivace, odměňování a péče o ně zvyšuje konkurenceschopnost celé organizace, proto je velmi důležité věnovat pozornost všem personálním činnostem v organizaci. Hlavním cílem mé diplomové práce je zhodnotit jednotlivé oblasti řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci a na základě analýzy a zhodnocení současného stavu organizace navrhnout doporučení a možná zlepšení v oblastech řízení lidských zdrojů. Pro zpracování praktické části jsem zvolila akciovou společnost Zemědělské služby Dynín. Potřebné informace byly získané prostřednictvím strukturovaného rozhovoru s personalistkou organizace. V praktické části jsem nejprve charakterizovala celou organizaci Zemědělské služby Dynín, a.s., poté jsem popsala jednotlivé oblasti řízení lidských zdrojů vybrané organizace na základě podkladů získaných z rozhovorů s personalistkou organizace. Posléze bylo provedeno dotazníkové šetření pro získání potřebných názorů zaměstnanců ohledně všech oblastí řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci. Po zpracování a zanalyzování získaných informací jsem na závěr zhodnotila stav řízení lidských zdrojů v organizaci a navrhla jsem několik řešení na zlepšení současného stavu, která by mohla organizace přenést do praxe.
Human Resource Management In a Selected Organization
Keywords: plánování pracovníků; získávání a výběr pracovníků; odměňování pracovníků; motivace pracovníků; pracovní prostřední; péče o pracovníky; kvalifikovaní pracovníci; staff planning; recruiting; remuneration; motivation of staffers; working environment; care of staffers; skilled staffers