Vyhodnocení proveditelnosti navržené investice v živočišné výrobě. - Jenší, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na navržení dojícího robota v podniku s rybinovou dojírnou a 220ks dojnic. Teoretická část se zabývá popisem dojících robotů a výběrem toho nejvhodnějšího. Vlastní práce obsahuje porovnání rybinové dojírny a dojení robotem a dále pak ekonomické zhodnocení a hodnocení investice. Práce byla vypracována na základě dat ze zemědělského podniku a dat zaslaných od výrobců dojících robotů.
Evaluation of proposed investment feasibility in animal production.
Keywords: Dojící robot; dojírna; dojnice; dojení; mléko; Milking robot; milking parlor; dairy cow; milking; milk