Prožitkové učení a interaktivní vzdělávací projekty a jejich význam pro vzdělávání žáků mladšího školního věku - Kalmusová, Ivona (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá významem učení se prožitkem pro rozvoj vzdělávání dětí mladšího školního věku. V teoretické části práce je rozebrána současná situace v českém školství, směry, kterými se ubírají snahy o inovaci, zaměřuje se i na další možnosti a výzvy, které s sebou modernizace českého školství přináší. Cílem výzkumného šetření je především analýza náhledu učitelů na přínos interaktivních vzdělávacích projektů ? tj. jejich cíle, zaměření, obsah a pojetí akcí, v tomto případě interaktivních výstav doplňujících tradiční školní výuku. Zároveň sleduje aktivitu spojenou s informovaností oslovených učitelů v oblasti využívání netradičních metod vzdělávání.
Experiential learning and interactive training projects in impact on pupils in younger school age.
Keywords: interakce; alternativa; inovace; projektové učení; zážitková pedagogika; učení se prožitkem; dětské interaktivní muzeum; interaktivní exponát; muzejní pedagogika; dětské vědecké a vzdělávací centrum; multikulturní výchova; mimoškolní vzdělávání.; interactions; alternative; innovation; project learning; experiential learning; learning by experience; children's interactive museum; interactive exhibit; museum education; children's science and educational center; multicultural and extracurricular education.