Analysis of the Film Adaptations of Three Novels by Brian Moore - Schwarz, Oldřich (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou tří novel: Promlčení, Studené Štěstí, Osamělá vášeň slečny Hearnové od Briana Moora a jejich filmové zpracování. V práci je rovněž zaměřena pozornost na život a motivaci k autorově tvorbě, která je převážně náboženského charakteru. Kritika katolické víry spojuje všechny tři novely a proto je tomuto tématu v práci věnována zvýšená pozornost. Příběh každé novely je podrobně rozepsán, stejně tak i filmové adaptace, aby následně mohly být porovnány a ukázány rozdíly.
Analysis of the Film Adaptations of Three Novels by Brian Moore