Rodinná mediace - Janktová, Růžena (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá pojmem mediace, historií rodinné mediace, osobou mediátora a jeho úkoly při rodinné mediaci. Dále co je cílem rodinné mediace, co znamená slovo konflikt, jak se vyvíjí a jaké existují styly řešení konfliktů. Je zde popsán proces mediace podle autorů Matouška a Holé, jelikož se shodují s praxí. Při rodinné mediaci je důležité vyjednávání, u kterého je dobré se řídit pěti kroky. Tyto jsou rozpracovány v teoretické části. Na závěr řeším komunikaci, která je při rodinné mediaci důležitá. V praktické části ukazuji použití rodinné mediace v praxi.
Family Mediation
Keywords: mediace; konflikt; vyjednávání; komunikace; mediation; conflict; negotiation; communication