Strom ve fantazijní krajině - Nasková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce na téma Strom ve fantazijní krajině se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá ukotvením motivu stromu jako specifického kulturního a přírodního fenoménu. Dále je práce zaměřena na charakteristiku krajiny jako proměnlivého motivu ve výtvarné tvorbě v kontextu vývoje umění. Text doplňuje obrazová příloha I. Obsahem praktické části je cyklus devíti kreseb provedených uměleckým fixem, dokumentace o průběhu práce je součástí obrazové přílohy II. a III.
The Tree in a Fanciful Landscape
Keywords: fantazijní krajina; strom; symbol stromu; krajinomalba; fantaskno; imaginace; mytologie; fantasy landscape; tree; sign of a tree; painting of landscape; fantasy; imagination; mytology