Manažerské kompetence - Ratajová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce je charakterizovat klíčové manažerské kompetence a zvolit vhodné způsoby jejich zjišťování s následným vyhodnocením a popsáním stávající úrovně v managementu. Na základě zjištěného stavu pak navrhnout vhodné postupy dalšího rozvoje vybraných manažerských kompetencí. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část obsahuje teoretické poznatky, které se k problematické váží. V této části práce se budu věnovat zejména definici manažera, objasním význam pojmu kompetence, měření kompetencí, druhy kompetencí. Na literární přehled navazuje vlastní práce. Praktická část obsahuje poznatky o tom, jaké kompetence manažeři ovládají. Na základě získaných informací je provedeno celkové hodnocení, a poté navrženy možnosti dalšího rozvoje.
Managerial competence
Keywords: Manažer; kompetence; měření kompetencí; druhy kompetencí; Manager; competence; competency measurement; types of competence