Analýza druhů a forem cestovního ruchu v oblasti Žďársko - Halvová, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo provedení analýzy cestovního ruchu na Žďársku z hlediska forem a druhů cestovního ruchu. Dalším cílem bylo poté navrhnout a inovovat nabídku cestovního ruchu a připravit nový produkt, který by mohl zvýšit návštěvnost a atraktivnost daného území. Z výsledků dotazníkového šetření byl zjištěn profil návštěvníka, potvrzeny či vyvráceny stanovené hypotézy. Dále byla na základě dotazníkového šetření provedena syntéza poznatků, tvorba návrhů a inovací. Na základě získaných informací byly vytvořeny dva produktové balíčky. První produktový balíček byl určen rodinám s dětmi a druhý mladým nebo fyzicky zdatným lidem. V obou balíčcích jsou zahrnuty služby ubytovací, stravovací a doplňkové.
The analysis of the Types and Forms of Tourism in the Žďársko Region
Keywords: cestovní ruch; druhy cestovního ruchu; formy cestovního ruchu; profil návštěvníka; marketingový mix; návrhy; inovace; produktový balíček; tourism; types of tourism; forms of tourism; visitor profile; marketing mix; proposals; innovation; product package