Výkaz zisků a ztrát a jeho vypovídací schopnost - Lidová, Renata (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je analýza a zhodnocení výkazu zisku a ztráty a jeho vypovídací schopnosti. V teoretické části charakterizuji účetní závěrku, zabývám se problematikou nákladů a výnosů a metodikou sestavení výkazu zisku a ztráty. V praktické části se zaměřuji na účtování účetních operací nákladů a výnosů, které ovlivňují vypovídací schopnost tohoto výkazu a zjištění daňové povinnosti podnikatelského subjektu. Dále se zaměřuji na analýzu vypovídací schopnosti. Zanalyzuji daňové dopady nákladů a výnosů, výsledků hospodaření.
Profit and loss statement and its predicative power
Keywords: Výkaz zisku a ztráty; účetní závěrka; náklady; výnosy; tržby; výsledek hospodaření; daň z příjmu; Profit and loss statement; financial statements; coast; revenues; incomes; economic result; income tax