Speciální vzdělávací potřeby dítěte s ADHD v běžné MŠ a v rodině. - Součková, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou syndromu poruchy pozornosti s hyperaktivitou (ADHD), jeho příčinami, výskytem a projevy v chování dítěte předškolního věku, popisuje různé druhy farmakologické léčby a psychoterapeutické přístupy. Zaměřuje se na vytvoření metodiky práce pro konkrétní dítě s ADHD, která by sloužila rodičům ke každodennímu, systematickému a cílenému výchovně vzdělávacímu působení. Popisuje spolupráci učitelky mateřské školy s rodinou.
Special educational requirements of children with ADHD in the normal nursery school and family.
Keywords: Porucha pozornosti s hyperaktivitou; ADHD; hyperaktivita; impulzivita; biofeedback; kazuistika; Attention Deficit Hyperactivity Disorder; ADHD; hyperactivity; impulsivity; biofeedback; case interpretation