Příčinné spojovací výrazy ve francouzštině a jejich české ekvivalenty (korpusová analýza - Intercorp). - Solíková, Silvia (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem bakalářské práce je: "Příčinné spojky ve francouzštině a jejich české ekvivalenty." Práce se soustředí nejen na teoretickou část příčinných spojek, ale zejména na část praktickou, jež spočívala ve srovnávání příčinných spojek ve francouzském jazyce s jejich ekvivalenty v jazyce českém. Tohoto srovnání lze dosáhnout díky programu Intercorp, s kterým jsem pracovala. Po důkladné analýze výrazů, jak v původním, tak i v cílovém jazyce, bylo možno vysvětlit a srovnat příčinné spojky.
French causal conjunctions and their czech equivalents ( Intercorp analysis).