Charakterizace nových izolátů rodu Chromera (Chromerida: Alveolata) - Steblová, Halina (Jihočeská univerzita, 2011)
Nové linie jednobuněčných fotosyntetických organismů byly zkoumány na základě molekulárních a fylogenetických analýz s cílem odhalit jejich vztah s řasou Chromera velia. Podle získaných dat patří nové izoláty s největší pravděpodobností do druhu Chromera velia.
Characterization of new isolates within the genus Chromera (Chromerida: Alveolate)
Keywords: alveolát; nový izolát; Chromera velia; molekulární fylogenetika; alveolate; new isolate; Chromera velia; molecular phylogenetics