Týdenní soubor aktivit s environmentálními prvky v předškolním vzdělávání s tematikou přírodních jevů a katastrof - Maccechini, Denisa (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce obsahuje týdenní soubor aktivit s prvky environmentální výchovy na téma přírodních jevů a katastrof, evaluaci námětů v praxi a závěrečné hodnocení. Celkem bylo autorkou navrženo dvanáct činností zaměřených na následující témata: DUHA - TSUNAMI - ZEMĚTŘESENÍ - TORNÁDO - SOPKA - BIOLUMINISCENCE. Teoretická část bakalářské práce se zabývá environmentální výchovou v mateřské škole. Je zde charakterizovaná výchova jako taková, dále její cíle, propojení s Rámcově vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání, způsoby realizace či rizika, se kterými se během činností může pedagog setkat. Také jsou zde uvedena vhodná prostředí a pomůcky pro realizaci environmentální výchovy.
Weekly set of activities with environmental elements in preschool education
Keywords: Environmentální výchova; předškolní vzdělávání; týdenní soubor aktivit; přírodní jevy; přírodní katastrofy; Environmental education; preschool education; weekly set of activities; natural phenomena; natural disasters