Interaktivní výuka vybraných témat z algebry na SOU s využitím matematických programů - funkce, statistika - Turek, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2014)
V diplomové práci se zabývám interaktivní výukou funkcí a statistiky pomocí mnou vytvořených počítačových výukových materiálů. Práce je rozdělena na tři části. První část je teoretická, která obsahuje základní didaktické poznatky o výuce funkcí, statistiky a matematiky obecně. Druhá část je věnována popisu výukového prostředí a výukových materiálů. Ve třetí části je popsán výzkum provedený v druhém ročníku gymnázia.
Interactive teaching at medium school using mathematical programs - functions, statistics
Keywords: funkce; statistika; interaktivní výuka; konstruktivismus; functions; statistic; interactive teaching; construktivism