Rozbor cenných papírů na vybraném odvětví burzy cenných papírů pomocí metod technické a fundamentální analýzy - Vochozková, Helena (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo analyzovat vybrané odvětví z burzy cenných papírů prostřednictvím technické a fundamentální analýzy a na základě získaných výsledků formulovat pro jednotlivá odvětví nejvhodnější investiční strategii. Východiskem pro volbu vhodné investiční strategie je hypotéza neefektivního trhu. Výběr samotné investiční strategie je potom závislý i na současné ekonomické situaci. Vzhledem k interpretovaným závěrům bylo doporučeno investiční portfolio. Toto portfolio bylo sestaveno na základě vlastního uvážení.
Analysis of securities of selected branch on the Stock Exchange using the methods of technical and fundamental analysis
Keywords: Investiční strategie; Investování; Fundamentální analýza; Technická analýza; P/E ratio; Riziko; Koeficient alfa; Koeficient beta; Klouzavý průměr; Investiční portfolio; Efektivita; Investment Strategy; Investment; Fundamental Analysis; Technical Analysis; P/E Ratio; Risk; Coefficient Alpha; Coefficient Beta; Moving Average; Investment Portfolio; Efficiency