Maloobchodní dostupnost v Jihočeském kraji - Rokůsková, Iva (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním záměrem mojí bakalářské práce je zhodnocení maloobchodní dostupnosti sítě hypermarketů v Jihočeském kraji za pomoci programu ArcGIS 10.2. Tato maloobchodní dostupnost je hodnocena pomocí základních modelů a nástrojů, které se reálně běžně používají. Dostupnost je hodnocena pomocí Huffova gravitačního modelu, Thies-senových polygonů, modelu Buffer a nástrojem základní síťové analýzy Network Analystu. Zkoumala jsem společnosti, které na území kraje mají alespoň jeden hypermarket. Těmito společnostmi jsou AHOLD Czech Republic, a.s., Globus ČR, k.s., Kaufland Česká republika, v.o.s. a Tesco Stores ČR, a.s. Výstupem je tedy analýza dostupnosti vybraného typu maloobchodní jednotky v Jihočeském kraji a doporučení její úpravy. Zjistila jsem, že maloobchodní dostupnost v tomto kraji je na dostačující úrovni. Bakalářská práce také obsahuje teoretickou část, ve které se zabývám vymezením pojmů, které jsou v této práci použity.
Retail Availability in the South Bohemian Region
Keywords: maloobchod; hypermarket; Jihočeský kraj; Huffův model; Thiessenovy polygony; model Buffer; Network Analyst; retail; hypermarket; South Bohemia region; Huff model; Thiessen polygon; Buffer model; Network Analyst