Použití mikrokontroléru pro realizaci různých sériových rozhraní - Langmajer, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá návrhem a realizací mikrokontroleru komunikujícím s PC a různými sériovými sběrnicemi. Mikrokontroler musí být naprogramován tak, aby bylo možné připojit jakékoli množství zařízení komunikující po příslušné sběrnici. Komunikace mezi nadřazeným PC a mikrokontrolerem je řešena pomocí portu RS-232. Část bakalářské práce seznamuje čtenáře s popisem mikroprocesorem rodiny 8051, sběrnicemi I2C a 1-wire. Druhá část práce řeší návrh hardware a způsob připojení PC a sběrnic. Další částí je naprogramování mikroprocesoru ke komunikaci a popis řídicího software Terminal 1.9b a jeho nasazení do komunikace se sběrnicemi.
Realization of various serial communication with microcontroller
Keywords: I2C; 1-wire; mikrokontroler; seriové rozhraní; terminal 1.9b; Dallas; AT89C2051; I2C; 1-wire; Microcontroller; serial bus; terminal 1.9b; Dallas; AT89C2051