Uplatnění radličkových podmítačů při minimálním zpracování půdy - Bartušek, Marek (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je přispět ke zdokonalení a rozšíření poznání o možnostech využití radličkových podmítačů při moderních technologiích minimálního zpracování půdy. Za účelem porovnání dvou typů radličkových podmítačů při minimálním zpracování půdy byl na vybraných stanovištích založen maloparcelkový pokus. V tomto pokusu byla zhodnocena hrudovitost, hloubka zpracování půdy, urovnání povrchu, zapravení posklizňových zbytků a rozvoj plevelů po zpracování půdy radličkovým podmítačem. Využití hodnocených strojů bylo dle získaných výsledků doporučeno do zemědělské praxe.
Application of skive stubble plough at minimum tillage
Keywords: minimální zpracování půdy; radličkový podmítač; podmítka; hlubší kypření; kvalita zpracování půdy; minimum cultivate; skive stubble plough; plowing; deeper losening; quality of cultivate