Evoluce zbarvení v řádu hrabavých - Valenzová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2010)
V práci jsou analyzovány prvky zbarvení pokročilejších skupin řádu Galliformes (Numididae, Odonthophoridae and Phasianidae). Testován je vliv biologie a ekologie na vznik sexuálního dichromatismu a pestrosti.
Evolution of coloration in the Galliformes
Keywords: Galliformes; sexuální dichromatismus; pestrost; prvky zbarvení; evoluce; hrabaví; Galliform birds; gamebirds; dichromatism; conspicuousness; evolution; plumage