Kulturní rozdíly mezi oblastmi světa ve vztahu k hotelnictví a gastronomii (Jižní Čechy - anglická kultura) - Slabý, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou návštěvnosti jižních Čech skupinou britských turistů s ohledem na jejich kulturní rozdíly, zvyklosti a odlišnou mentalitu. Aktuální náhled do problematiky nejen hotelového průmyslu vnesly řízené rozhovory a vlastní výzkum, díky kterému byly identifikovány přání a potřeby turistů a zároveň odhaleny nedostatky, které jsou překážkou k dalšímu rozvíjení příjezdového cestovního ruchu do dané destinace. V závěru práce jsou předloženy návrhy na zlepšení situace ve zkoumané oblasti.
The Cultural Diferences among World Regions in Relation to Hotel and Gastronomy (South Bohemia - English culture)
Keywords: cestovní ruch; služby cestovního ruchu; kultura; svatby; gastronomie; prezentace v zahraničí; jižní Čechy; tourism; tourism services; culture; weddings; gastronomy; promotion; South Bohemia