Identifikace glykoproteinů přítomných ve vzorcích izolátu CB53 spirochet Borrelia burgdorferi s.s. - Jonáková, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Glykosylace spirochéty Borrelia burgdorferi je již delší dobu studována, ovšem stále není zřejmé, zda jsou borelie schopny glykosylovat proteiny. Tato práce se zaměřuje na izolaci glykoproteinů z vnějších membrán a preriplazmatických bičíků B. burgdorferi, na jejich identifikaci a charakterizaci. Mé výsledky naznačují, že by proteiny OspC, FlaB a p83/100 mohly být glykosylovány.
Identification of glycoproteins in samples of the CB53 isolate of the spirochete Borrelia burgdorferi s.s.
Keywords: Borrelia burgdorferi; borelie; membránové proteiny; Lymská borelióza; Borrelia burgdorferi; outer surface proteins