Rizikové faktory vzniku poruch příjmu potravy. - Dvořáková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá rizikovými faktory poruch příjmu potravy. Teoretická část charakterizuje jednotlivé poruchy spolu s jejich příznaky a následky. Dále teoretická část rozebírá vznik těchto poruch a jejich postupný historický vývoj, který za dobu své existence prošly. Další částí jsou rizikové faktory poruch příjmu potravy a moţné způsoby jejich léčby. Praktická část diplomové práce je zaměřena na výzkum modelingu jako jednoho z rizikových faktorů poruch příjmu potravy. Tato část se opírá o informace získané prostřednictvím osobních rozhovorů vedených s respondenty z oblasti modelingu a oblasti působící mimo tento obor. Výsledná data jsou zaznamenána pomocí případových studií, tabulek a grafů.
Risk factors in the development of rating disorders.
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; záchvatovité přejídání; ortorexie; bigorexie; drunkorexie; rizokové faktory; modeling; rozhovor; respondent; případová studie Práce; eating disorders; anorexia nervosa; bulimia nervosa; binge eating; orthorexia; bigorexia; drunkorexia; risk factors; modeling; interview; the respondent; a case study